Referate Scoala

Homer - Odisea

Referate Scoala

Homer - Odisea

Adaugat la data : 13.09.2010
Nume referat: Homer - odisea
Categorie: Romana
Uploader: Valentin
Accesari: 1049
Marime: 31 Kb
Descarca Descarca

Preview Homer - Odisea

Odiseea
homer
dupa arderea troiei
ulise se mbraca in haine de cersetor si intra in troia, unde elena l recunoaste si i spune totul despre cum erau construite portile si cetatea.
aheii construiesc un cal de lenm urias , pe care l lasa la poarta troiei, si se prefac ca se retrag la corabii.troienii sarbatoresc acest eveniment, iar noaptea cnd portile erau deschise din cal ies greci si ahei care se unesc cu cei care plecasera spre corabii si sunt condusi de menelaos si ulise. acestia ard troia din temelii.
ulise si oamenii sai pleaca spre itaca, iar ceilalti luptatori se ndreapta si ei spre tarile lor. primul popas al itacanilor este pe insula ciconilor, pe care o jefuiesc , dar ciconii se razbuna. asa pier o parte dintre itacani , cei ramasi ajung pe insula mncatorilor de lotus de unde ulise si scapa cu greu oamenii din efectele plantei att de populare pe acea insula.
ciclopul polifem
furtunile mping corabiile lui ulise pe insula ciclopilor. ulise ia doisprezece oameni si pleaca pe insula. ajung in pestera ciclopului polifem , care i tine nchisi si mannca o parte din itacani.
orfeu straspunge ochiul ciclopului cu un tarus ncins. oamenii se ascund sub berbecii lui polifem ies din pestera si scapa fugind pe carabii.
ciclopul si roaga tatal neptun-poseidon sa i faca drumul lui ulise ct mai anevoios si lung posibil.
circe vrajitoarea
ulise poposeste pe insula eolia, unde domneste regele eolus, care stapnea vnturile zburatoare, pe care i le pune lui orfeu ntr-un burduf sa nu-l mai ncurce tot timpul drumului. ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Homer - odisea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Romana, Referat Homer - odisea, Homer - odisea

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Homer - Odisea