Referate Scoala

Harap Alb

Referate Scoala

Harap Alb

Adaugat la data : 12.09.2010
Nume referat: Harap Alb
Categorie: Romana
Uploader: Valentin
Accesari: 812
Marime: 39 Kb
Descarca Descarca

Preview Harap Alb

Harap alb
personaj de bildungsroman, nefantastic al basmului, fiul de crai reprezint un bun exemplar uman, prin faptul c defectele sale nu sunt nici mici si nici putine, iar calittile mai mult dect suficiente pentru a face din el un viitor bun mprat.
la inceput el este dect cel de-al treilea fiu al unui crai. nu are nume pentru c nu are identitate. el se va individualiza mai trziu, odat cu ntlnirea cu spnul.
tatl, craiul, l pune pe acelasi nivel cu fratii si, fapt ce-l ntristeaz pe mezin. sprijinul si imboldul vin ns la timp, fcndu-l s se ambitioneze. se dovedeste a fi milostiv, chiar dac putin impulsiv la inceput - se rsteste la cersetoare - si i d acesteia un ban. sfnta cci era sfnta duminic l nvat s cear de la tatl su calul, armele si hainele in care a fost el mire. caracterul vechi al acestor lucruri, sugereaza faptul c eroul trebuie s le reactualizeze virtutile v. lovinescu, deoarece ele se comport ca un fel de talisman.
este ndrznet la vorb, in discutia cu tatl, iar acesta din urm i permite s plece, dndu-i ntr-un mod simbolic ceea ce el ceruse. de asemenea l povatuieste s se fereasc de omul spn si de omul ros.
acum, fiul de crai este nevinovat, nestiutor, necunoscnd patima si pcatul, pentru c nu cunostea rul, reprezentat prin spn.
un alt gest de impulsivitate este acela in care loveste calul slbnog ce se repezise la jratic. ns acesta se va transforma ntr-un bun pedagog pentru fecior. vasile lovinescu spune c zborul calului are un sens religios, realiznd o cruce cosmic. se poate spune ca el are doua viteze ca vntul si ca gndul.
la pod, tatl, mbrcat in urs, i iese in cale incercnd s-l sperie. dar feciorul se npusteste asupra lui, fr fric, dovedindu-si curajul in lupt. aici el se desparte de familie, de protectia oferit de tatl su, si de lipsa de evenimente, podul fiind considerat un simbol al trecerii ntre doua lumi....


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Harap Alb". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Romana, Referat Harap Alb, Harap Alb

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Harap Alb