Referate Scoala

Stiinta Si Arta In Grecia Antica

Referate Scoala

Stiinta Si Arta In Grecia Antica

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Stiinta si arta in grecia antica
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 759
Marime: 54.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Stiinta Si Arta In Grecia Antica

stiinta si arta in grecia antica
pe langa institutii , politica , democratie , educatie si spirit civic , grecia antica a lasat mostenire romei si mai apoi europei moderne o stiinta cutezatoare si o cultura stralucitoare . ambele aveau ca element central cunoasterea si slavirea omului . gandirea stiintifica a grecilor s-a cristalizat in secolele vii-vi i.hr detasandu-se treptat de cea religioasa .
spiritul lor critic , preocuparea pentru intelegerea omului , naturii si universului i-au determinat sa incerce depasirea explicatiilor traditionale oferite de religie . daca explicatia clasica de aparitie si existentei lumii se bazase pe miturile homerice , pe actiunea zeilor in fruntea carora trona familia patriarhala a lui zeus , o parte din greci , bantuiti de teama si neliniste , s-au orientat atunci si spre misterele de origine orientala sau spre zeitati precum orfeu , cybele , sabazios ,dionisios . altii insa nu au incetat sa caute raspunsuri rationale straduindu-se sa ajunga , prin abstractizarea gandirii la principiile ce reglementau viata si moartea , existenta universului , destinul oamenilor . pentru ei stiinta unita pe atunci cu filozofia trebuia sa implineasca religia oficiala . pana la socrate gandirea stiintifica a grecilor nu si-a delimitat domeniul fata de cel al gandirii filozofice .cei care se ocupau de stiiinta erau in primul rand filozofii .pentru ei filozofia era stiinta stiintelor .
inceputurile folozofiei odata cu scoala ioniana au coincis cu inceputurile stiintei . heraclit din efes este autorul unei opere despre natura . in gandirea lui el afirma ca exista un element primordialfocul dar car este in continua miscare lumea a existat dintotdeauna , ea este si va fi un foc mereu viu . focul este simbolul miscarii continuii -- caci in univers totul se naste si moare , totul se descompune si se recompune .
democrit din abdera a conceput conceptia atomista .el afirma ca tot ceea ce exista este compus ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Stiinta si arta in grecia antica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Stiinta si arta in grecia antica, Stiinta si arta in grecia antica

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Stiinta Si Arta In Grecia Antica