Referate Scoala

Solon - Legenda Si Adevar

Referate Scoala

Solon - Legenda Si Adevar

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Solon - legenda si adevar
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 942
Marime: 35 Kb
Descarca Descarca

Preview Solon - Legenda Si Adevar

Solon - legenda si adevar
grecia antica a dat lumii barbati intelepti, sapte fiind ilustri. nu se stie de ce s-a ales aceasta cifra simblica de sapte, pentru ca in realitate lista se pare ca este mult mai lunga.
o figura legendara din seria barbatilor ntelepti ai greciei antice, a sasea dintre cele sapte este legislatorul solon.
personalitatea lui solon este de dimensiuni incomparabile este unul din cei mai mari oameni de stat pe care i-a avut grecia, a fost un renumit legislator si unul dintre primii poeti greci.
s-a nascut in jurul anului 640 i.e.n. in insula salamina, fiind un descendent al unei familii regale saracite, in urma falimentului in afaceri. nca de copil scria poezii in loc sa munceasca si si petrecea timpul cu tinerii neavnd apucaturi prea serioase. dar in momentul in care familia sa si-a pierdut banii in afaceri, solon s-a gndit la aceasta problema si a scos ntreprinderea tatalui sau din faliment prin comert pe mare, realiznd in scurt timp o avere si o reputatie solida, de om priceput si cinstit.
desi familia lui avusese interdictie de a intra in atena, solon infrunta interdictia, se duce in piata publica unde se tineau discursurile si si striga poemul compus de el care era o ndrazneata chemare la lupta pentru salamina. atena era unul din statele puternice asezata in peninsula atica, devine unul dintre cele mai stralucite focare de cultura, asa ca atenienii l-au primit bine pe solon care era un om cu vasta cultura si aprecia in mod deosebit poezia.
n urma victoriei in lupta pentru salamina, solon devine popular, nct a fost ales arhonte eponim cu atributiuni largi, confirmate si de oracolul din delphi, ale caror preziceri erau crezute in toata grecia.
solon se implica in viata publica ateniana, interventia sa reducnd puterea eupatrizilor si asa cum ne spune plutarh solon era respectat de cei bogati pentru bogatia lui, iar cetatenii saraci ai atenei l respectau si-l iubeau pentru cinstea lui desa...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Solon - legenda si adevar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Solon - legenda si adevar, Solon - legenda si adevar

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Solon - Legenda Si Adevar