Referate Scoala

Situatia Internationala

Referate Scoala

Situatia Internationala

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Situatia internationala
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 783
Marime: 56.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Situatia Internationala

situatia internationala intre cele doua razboaie mondiale
pacea de la versailles si urmarile ei.
in momentul semnarii armistitiului, puterile aliate devenira, in fapt, stapane pe aproape intreg teritoriul european, cu exceptia celui al uniunii sovietice.
pentru a pastra avantajele acestei situatii de fapt, puterile aliate, au cautat sa-si consfiinteasca pozitiile ocupate, printr-un tratat, care sa cuprinda consecintele razboiului si perioadeiimediat urmatoare, sub toate aspectele politice, economice, sociale.
acesta a fost tratatul de la versailles, care oglindeste interesele puterilor invingatoare.
ele au urmarit sa obtina prin acest tratat
indepartarea de pe piata mondiala a concurentei germane
preluarea posesiunilor coloniale ale fostului imperiu german
formarea de state mici, depainzand economic deci si politic de marile puteri
sprijinirea in tarile limitrofe cu u.r.s.s a unor regimuri dusmanoase acesteia, pentru a o izola.
toate acestea reies din textul tratatului de la versailles si al anexelor sale, prin care puterile aliate incheie pace cu germania, cu fosta austro-ungarie, cu bulgaria si cu turcia .
razboiul insa fusese un teribil flagel pentru masele populare. datorita experientei capatate in urma suferintelor razboiului, aceste mase au impus guvernelor lor inscrierea in tratate de pace a unor principii care sa asigure impiedicarea unor viitoare agresiuni.
ca rezultat, pe de o parte, al contrazicerilor intre diferitele tari invingatoare si pe de alta, al contrazicerilor intre paturile dominante si masele populare, tratatele de pace au cuprins de la inceput o seama de contradictii, care pana la urma au facut ca tratatul sa nu fie aplicat.
tratatul cu germania s-a incheiat la versailles la 28 iunie 1919. el prevedea ca malul stang al rinului va fi ocupat de trupele interaliate timp de 15 ani.
armata germana a fost redusa la 100 000 de oameni, ang...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Situatia internationala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Situatia internationala, Situatia internationala

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Situatia Internationala