Referate Scoala

Simon Bolivar

Referate Scoala

Simon Bolivar

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Simon bolivar
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 820
Marime: 28.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Simon Bolivar

Simon bolivar liberatorul
copilaria.
venezulea, tara gigantului fluviu orinoco, a fost desemnata de destin sa devina locul de nastere al celui ce va deveni liberatorul americii spaniole.
pe numele sau intreg, simon jose bolivar antonio de la santisima trinidad , copilul lui don juan vicente bolivar, colonel de armata si al donei maria conception palacios , sa nascut in caracas la 24 iulie 1783, fiind cel ce va duce mai departe neamul intemeiat de primul bolivar venit in lumea noua in 1590. va mosteni o avere insemnata de plantatii de trestie de zahar , case , ferme , mosii si sclavi , avere stransa de stramosii sai care toti au fost venezueleni influenti in corpul de functionari ai monarhiei spaniole.
la nasterea sa , mama avea 24 iar tatal 57 ani. era baiatul cel mai mic si toti i se supuneau , dar la varsta de 3 ani isi va pierde tatal iar la 10 mama , amandoi secerati de t.b.c.
pana la 10 ani a fost rasfatat si iubit cu pasiune mama lui considerand ca o asemenea avere nu-l obliga pe simon sa aiba prea multe cunostinte de gramatica ori matematica , ii angajeaza un profesor-simon rodriguez care cauta sa-i stimuleze aptitudinile , inclinatiile sau dorintele lui firesti dupa metoda filozofului francez jean jacques rousseau singurele carti pe care le-a predat elevului sau robinson crusoe de d.defoe si vietile paralele ale lui plutarh.
dupa moartea mamei , se termina copilaria printului creol surorile lui juana si maria antonia se casatorisera cu un an inainte bunicul feliciano palacios ,murise tot atunci , iar el si fratele sau mai mare raman in grija matusei josefa si a unchiului pedro palacios. socat de disparitia iubitei mame, copilul cade in tristete si slabeste pentru a micsora socul pierderii, tutorii il trimit cu profesorul sau la tara , la mosia san mateo in valea araqua. va ramane aici pana la 15 ani copilul rasfatat devine un tanar barbat cu inteligenta ascutita , fire buna , sensibil si cu simtul drepta...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Simon bolivar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Simon bolivar, Simon bolivar

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Simon Bolivar