Referate Scoala

Secolul Xvi

Referate Scoala

Secolul Xvi

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Secolul xvi
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 855
Marime: 49 Kb
Descarca Descarca

Preview Secolul Xvi

principalii factori de putere
n europa secolului xvi si rivalitati politice
descoperirea lumii noi si a unui nou drum spre india a avut consecinte uriase asupra dezvoltarii economice a europei. totodata, incetarea in a doua jumatate a secolului al xvi-lea a razboaielor care au ravasit pna atunci europa a avut efecte pozitive asupra dezvoltarii economice. in mod normal au aparut meserii noi, s-a diversificat piata si schimburile economice, s-a dezvoltat comertul, au aparut institutii noi bursa, societatile pe actiuni, companiile comerciale, s-au produs importante mutatii asupra claselor sociale.
transformarile survenite in viata economica si sociala au avut repercursiuni si asupra vietii politice. de cresterea rolului burgheziei si slabirea nobilimii a profitat monarhia care si-a ntarit autoritatea si a devenit monarhie absoluta.
iata cum s-au constituit principalele monarhii absolute in europa in secolul al xvi-lea care au costituit principalii poli ai puterii vremii.
franta
monarhia absoluta a fost constituita in timpul domniei lui carol al viii-lea 1483-1498 care a purtat pe plan extern razboaie pentru cucerirea italiei. aceste lupte au fost continuate de francisc i 1515-1547. franta a trebuit sedeze in fata suprematiei speniole. urmatorul monarh absolut a fost henric al ii-lea 1547-1559 care a consolidat autoritatea monarhica.
vreme de aproape patru decenii 1562-1598 in franta au avut loc un sir de opt razboaie religioase ntre protestanti si catolici in jurul carora s-au constituit doua partide
burbonii, ramura mai mica a familiei regale, valois-angouleme, erau in fruntea protestantilor
familia de guise ralia in jurul ei pe catolici.
cel care a restabilit pacea sociala in franta a fost henric al iv-lea 1580-1610, seful partidei hughenotilor, instaurnd o noua casa regala bourbon.
spania si monarhia universala
evolutia vietii politice din pr...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Secolul xvi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Secolul xvi, Secolul xvi

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Secolul Xvi