Referate Scoala

Scrisul

Referate Scoala

Scrisul

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Scrisul
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 838
Marime: 32 Kb
Descarca Descarca

Preview Scrisul

Scrisul
egiptenii antici credeau ca scrisul era un dar de la zeul thoth. hieroglifelecuvantul pe care il folosim pentru a descrie simbolurile antice egiptene, vine de fapt dintr-un cuvant grecesc care inseamna inscriptie sacra. aceasta idee ramane si astazi in egiptul modern. limba oficiala este acum araba iar musulmanii cred ca varianta scrisa a limbii este o arta sacra inchinata zeului loralah.
traducerea pietrei
timp de multi ani, oamenii de stiinta au crezut ca fiecare hieroglifa era o imagine care inlocuia un intreg cuvant. dar indiferent cat de mult au incercat, nu au reusit sa rezolve puzzle-ul. apoi soldatii francezi au descoperit piatra rosetta in egiptul nordic si tot misterul se deslusi incetul cu incetul. un om de stiinta francez, jean francois champollion care cunostea greaca antica si copticao forma de egipteana veche, inca vorbita in parti ale egiptului si etiopieia deslusit pana la urma ca semnele hieroglifice pot functiona ca literele unui alfabet modern, si a venit cu prima traducere precisa a hieroglifelor.
rolul unui scrib
scribii erau atat de vitali pentru egiptenii antici la fel cum sunt astazi pentru noi doctorii, inginerii si mecanicii. scribii erau atat de importanti incat nu trebuiau sa munceasca pe teren, sa ajute la construirea de temple sau sa lupte in armata. scribii egipteni erau deseori aratati sezand cu o foaie de papirus pe genunchi.
scribii scriau pe lungi bucati de papirus, facute din plante ce cresteau pe malurile nilului. unele dintre bucati puteau fi mai lungi de 30m. din pacate, pentru oamenii de stiinta, papirusul nu rezista atat de mult ca tabletele din piatra, astfel incat majoritatea chestiunilor scrise de egipteni nu au rezistat pana in timpurile noastre.
faraonii ordonau armatelor de muncitori sa construiasca temple si monumente, ca obeliscul acoperit cu inscriptii. monumentele ca obeliscul de la karnak nu erau terminate pana can...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Scrisul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Scrisul, Scrisul

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Scrisul