Referate Scoala

Primului Razboi Mondial

Referate Scoala

Primului Razboi Mondial

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Primului razboi mondial
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 802
Marime: 26.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Primului Razboi Mondial

conditiile inceperii primului
razboi mondial
la 28 iunie1914, printul austriac frant-ferdinand efectua o vizita oficiala la sarajevo. a fost asasinat, impreuna cu sotia sa, de catre gavrilo princip, un studen bosniac. o luna mai tarziu austro-ungaria declara razboi serbiei, acuzata ca ar fi pregatit atentatul.
atentatul de la sarajevo a fost doar pretextul razboiului. cauzele acestui prim conflict mondial au fost mult mai adanci concurenta economica, imperialismul si nationalismul.
una din principalele cauze inceperii primului razboi mondial
este dorinta germaniei si italiei de a-si intari pozitiile, prin toate mijloacele posibile, fata de rusia, franta, mareabritanie, imperiul austro-ungar din centrul europei si imperiul otoman-in decadere. tarile mici au ramas neutre.
tendinta germaniei de a deveni cea mai mare putere militara a europei si de a sparge suprematia navala a marii britanii a produs tensiuni mari intre cele doua tari. imperiul austro-ungar era caracterizat da nemultumirea si agitatia nationalitatilor, tinute cu greu intr-un stat unitar.
marile puteri s-au organizat in doua tabere opuse tripla alianta din care faceau parte germania, austro-ungaria si italia, si antanta compusa din franta, rusia si anglia.
antanta a intrat in razboi de partea serbiei. in urma acestei situatii s-au angajat in razboi si alte state, urmarindu-si propriile obiective. astfel, bulgaria a intrat in lupta alaturi de tripla alianta. in shimb, italia s-a declarat neutra, astfel incat tripla alianta nu a mai existat, legatura dintre germania si austro-ungaria mentinandu-se. alianta dintre aceste doua mari puteri s-a numit puterile centrale.
in perioada 17-30 iulie 1914 reprezentantii antantei fac cunoscut guvernului roman acordul tarilor lor privind unirea transilvaniei cu romania, in shimbul participarii romaniei la razboi impotriva puterilor centrale. in acelas...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Primului razboi mondial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Primului razboi mondial, Primului razboi mondial

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Primului Razboi Mondial