Referate Scoala

O Zi Din Viata Unui Atenian

Referate Scoala

O Zi Din Viata Unui Atenian

Adaugat la data : 26.10.2010
Nume referat: O zi din viata unui atenian
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 793
Marime: 39 Kb
Descarca Descarca

Preview O Zi Din Viata Unui Atenian

atena este una dintre cele mai importante cetati ale greciei antice.
una dintre perioadele cele mai glorioase ale acestui oras-stat a fost in timpul conducerii lui pericle 462-429 i.e.n.. in aceste vremuri de pace, viata oamenilor era prospera.
copiii atenieni mergeau de la 6 la 14 ani la scoala. unii continuau scoala pna la 18 ani la o academie, iar ntre 18 si 20 de ani toti tinerii trebuiau sa mearga la scoala militara.
in timpul lui pericle, o zi din viata unui atenian de peste 20 de ani, este diferita in functie de rangul social sau averea familiei sale.
astfel, o zi a unui tnar de rnd cuprinde urmatoarele evenimente
trezirea devreme si luatul mesei de dimineata, care poate contine turte de orez, gru sau faina de orz, usturoi sau ceapa, masline, brnza de capra sau linte, iar ca desert prajituri cu miere. ca bauturi, erau consumate apa, laptele de capra sau vinul.
dupa terminarea mesei, el si ajuta familia, in functie de ocupatia acestora agricultori, pastori, pescari, mestesugari, negutatori, artisti etc.
masa de prnz este ca si cea de dimineata mai putin importanta.
dupa terminarea muncii, mpreuna cu alti prieteni, tnarul atenian se putea duce la vnatoare, sau asista siparticipa la diferite concursuri alergari, lupte, pugilism, jocuri cu mingea, lupte de animale etc.
masa de seara era cea mai importanta pentru vechii greci. ea era cea mai consistenta, tnarul de rnd mncnd turte, masline, ulei de masline, peste sardele, scrumbii, scoici, brnza, carne doar in zile speciale si in general de porc, deoarece era cea mai ieftina, iar ca desert fructe smochine, nuci si struguri sau prajituri. seara se bea vin, simplu sau amestecat cu cimbrisor, menta, scortisoara sau miere.
ora de culcare nu era foarte trzie, deoarece a doua zi tnarul avea nevoie de energie pentru munca.
in timpul democratiei, nu numai nobilii si con...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "O zi din viata unui atenian". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat O zi din viata unui atenian, O zi din viata unui atenian

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
O Zi Din Viata Unui Atenian