Referate Scoala

Mozart

Referate Scoala

Mozart

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Mozart
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 853
Marime: 26 Kb
Descarca Descarca

Preview Mozart

mozart
nascut in 1756,mozart este unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii.influentza sa este uriasa si dupa 200 de ani de la moartea sa.de la inceputul carierei, in postura de copil minune, si pana la moartea sa premature, la 35 ani, a compus piese extraordinare in cele mai diverse domenii ale muzicii.
wofgang amadeus mozard 1756-1791 s-a nascut in orasul salzburg situate la poalele alpilor austrieci. tatal sau, leopold a fost un musician deja recunoscut. dea lungul anilor el a fost caracterizat ca un om aspru, cu inima de piatra, care a incercat cu orice prt sa se foloseasca de talentul fiului sau, dar din scrisorile lui wolfgang reiese ca era un tata cu inima calda, grijuliu. cariera precoce nu a creeat nici o problema fiului sau. se presupune ca wolfgang era incapatanat si mandru, insa din scrisorile lui reiese imaginea unui tanar cult si atent.
succesul precoce
cariera copilului minune mozard a inceput intradevar devreme, la sapte ani, cand tatal sau l-a dus intr-un turneu european. astfel i s-a ivit ocazia sa asculte multe genuri de muzica sis a se intalneasca cu personalitatzi importante ca johan hristian bach. concertele foarte tanarului mozart nu au mai avut asha mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul sau turneu , in 1776, la paris nu i-a mai adus succesul asteptat. in afara de acestea intre musician si principalul sau sustinator, arhiepiscopul din salzburg s-a ivit un conflict. mozart ar fi dorit sa primeasca un post nou care sa-i permita continuarea carierei de muziciandar nu i s-a oferit nimic atragator. cand a murit mama lui, cea care-l insotea in turnee, carierea de copil minune a lui mozart a luat sfarsit, dar s-a nascut un compositor matur.
contrar altor mari compozitori, mozart nu a revol...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mozart". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mozart, Mozart

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mozart