Referate Scoala

Mortea

Referate Scoala

Mortea

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Mortea
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 817
Marime: 28.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Mortea

Comorile din morminte
egiptenii antici incercau sa asigure ca zeii vor accepta spiritul unei persoane dupa moarte. familia unei persoane decedate dadea amulete imbalsamatorilor pentru a fi infasurate odata cu bandajele mumii. dar hotii de morminte au distrus mult mumii, rupandu-le bandajele in cautare de pretioasele amulete.
semnul vietii
amuletele in forma de gandac erau transformate in inele si podoabe. reprezentau zeul-soare khepri, care murea in fiecare noapte si invia in zori. aceste amulete erau deseori puse deasupra inimii unei mumii si erau inscriptionate cu formule magice astfel incat spiritul persoanei sa invie odata cu khepri.
inmormantarea
drumul catre mormant incepea la casa persoanei decedate. trupul, sigilat iintr-o cutie pentru mumii, dus de purtatori, conducea procesiunea. apoi venea o sanie ceremoniala care tinea borcanele cu organele interne. in cele din urma venea familia lovita de durere si prietenii. familiile bogate plateau dansatori pentru a celebra viata eterna ce va veni si angajau profesionisti ce plangeau si jeleau tare, se trageau de par si se bateau cu pumnii in piept in semn de durere.
barca funerara
egiptenii credeau ca sufletul trebuia sa traverseze un rau pentre a-si incheia calatoria. dar carmaciul numit makhaf nu ducea sufletul pe partea cealalta inainte de a denumi fiecare parte a barcii. grecii aveau o legenda similara. ei lasau o moneda pe trup pentrua plati carmaciul numit charon sa duca sufletul peste raul styx.
ultima calatorie a unui rege
barci funerare elaborate duceau faraonii catre mormintele lor. barcile erau deseori pictate in verde, culoarea semnificand reinoirea vietii. in timp ce barca cobora incet pe nil, supusii faraonului ii plangeau trecera in nefiinta pa malurile fluviului, placandu-se in semn de durere.
zeii mortilor
imbalsamatorii purtau o masca de sacal in timp ce pregateau mumia pentru mormant. vroiau sa-l multumeasca pe anubis, zeul cu cap...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mortea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mortea, Mortea

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mortea