Referate Scoala

Mit Sau Realitate

Referate Scoala

Mit Sau Realitate

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Mit sau realitate
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 800
Marime: 1005.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Mit Sau Realitate

mit sau realitate blestemul lui tutankhamon
cati oameni nu au auzit de blestemul lui tutankhamon sau de inscriptia ,,moartea va atinge cu aripile ei pe cel care il va tulbura pe faraon . aceasta inscriptie, descoperita in interiorul mormantului lui tutankhamun,capata un straniu ecou atunci cand a devenit cunoscuta soarta celor care ,, au profanat acest mormant. sa aflam istoria descoperiri mormantului
la inceputul secolului xx, egiptologii au crezut ca valea regilor si-a dezvaluit toate secretele.s-au descoperit 30 de cosciuge si 24 de mumii,printre care cele ale lui ramses ii si amenofis i.
in 1903,un englez bogat, lordul carnavon, a sosit la cairo cu intentia de a face noi sapaturi.
a fost primit cu scepticism, dar a reusit sa-si atraga colaborarea unui tanar haward carter. echipa a avut un succes remarcabil.
in 1906, un alt cercetator, theodore davis, a descoperit o cupa mica cu un nume nemaiauzit
,, tutankhamon
acest lucru a atras atentia lui carter si a lui carnavon, care si-au concentrat cercetarile asupra lui. timp de cativa ani, sapaturi le nu au scos mare lucru la iveala.
in 1920, carnevon a trimis de la londra, lui carter, o telegrama,, am pierdut destul timp in valea regilor. schimba locul. mergi sa faci sapaturi in delta nilului. este o regiune in care nu s-au gasit inca prea multe.
dar carter a vazut iintr-o zi colibele de piatra sub care nimeni nu facuse sapaturi.el a vrut sa incerce.
la 2 noiembrie 1922, incep sapaturile.a doua zi au gasit o piatra, si dupa ea alta. era capatul unei scari.pana seara au degajat 4 trepte, din cele16 pe care le avea scara.
dupa degajarea scarii, cercetatorii au intalnit o dala de piatra cu 2 sigilii.unul era fals, dar celalalt era autentic. el purta inscriptia urmatoare
,, nebkheperoure-tutankham...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mit sau realitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mit sau realitate, Mit sau realitate

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mit Sau Realitate