Referate Scoala

Mesopotamia

Referate Scoala

Mesopotamia

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Mesopotamia
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 828
Marime: 42.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Mesopotamia

mesopotamia
printre tarile din orientul apropiat, cea mai potrivita pentru o larga dezvoltare a agriculturii era tara dintre tigru si eufrat, pe care grecii antici o numeau mesopotamia tara dintre cele doua fluvii, tara care se intindea de langa muntii armeniei la nord pana la golful persic la sud. la vest se margineste cu stepa siro-mesopotamiana, iar la est cu lantul de munti ai iranului apusean. partea centrala si cea de sud a mesopotamiei reprezinta o campie nivelata de aluviunile tigrului si eufratului, care, prin revarsarile lor periodice, uda si hranesc pamantul.
statul sumer din sudul mesopotamiei sii akkadul, care ocupa partea centrala se deosebeau in privinta climei. in sumer iarna era relative blanda, iar akkadul se asemana mai mult cu asiria, unde iarna cad zapezi.
sumerul si akkadul nu aveau bogatii naturale mari. lutul gras si cleios al sloului constituia o minunata materie prima pentru olarul primitive. locuitorii vechii mesopotamii amestecau lutul in asa fel incat obtineau o compozitie ce inlocuia piatra, intalnita in special in partea sudica a mesopotamiei. singura roca de constructie ce se gasea numai in cateva locuri era calcarul, folosit cu mare greutate in constructii.
mesopotamia se caracteriza prin lipsa de metal, fapt ce punea populatia locala in dependenta de regiunile nordice si rasaritene, bogate in metale.
nici vegetatia nu era prea bogata. populatia straveche a acestor tari a aclimatizat orzul si graul, pe care calatorii europeni din secolul xix le-au gasit aici in stare salbatica. curmalii si trestia care cresteau din abundenta in partea de sud aveau o insemnatate destul de mare in viata economica a regiunii. pe cat se pare, dintre plantele care se cultivau aici erau susanul, din care se scotea ulei, su tamariscul, din care se facea un fel de rasina dulce.
cele mai vechi inscriptii si sigilii ne dovedesc ca locuitorii me...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mesopotamia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mesopotamia, Mesopotamia

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mesopotamia