Referate Scoala

Mayasii Aztecii Olmecii Si Incasii

Referate Scoala

Mayasii Aztecii Olmecii Si Incasii

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Mayasii aztecii olmecii si incasii
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 704
Marime: 25 Kb
Descarca Descarca

Preview Mayasii Aztecii Olmecii Si Incasii

Mayasii,aztecii,olmecii si incasii
mayasii
cea mai veche civilizatie precolumbiana este cea a mayasilor, din sec.al-iii-lea pna in sec. al-x-lea d.hr.teritoriul lor se ntindea pe o mare parte a americii centraleceea ce corespunde acum cu insula yucatan,guatemala si honduras. mayasii sunt organizati in cetati independente si nu au creat imperii mari ca azdecii si incasii.se stie putin despre religia mayasilor.se stie nsa ca zeii mayasi sunt numerosi si au legatura cu toate fenomenele naturii.
reprezentati sub o infatisare jumatate-omeneasca,jumatate-animala ei sunt binefacatori sau raufacatori.divinitatile principale sunthunabku, tatal zeilor,itzama regele cerului, zeu principal al protilor, care a adus oamenilor scrisul si calendarul, precum si soata sa ixchel,zeita mama.
mayasii cladesc piramide deasupra carora se afla temple.aici ei venereaza niste divinitati ,precum si pe zeul-jaguar.printii locuiesc in niste palate orizontale,cu ncaperi extrem de numeroase, dispuse in jurul unei curti centrale.
olmecii
cele mai vechi orase cunoscute, care dateaza dinaintea venirii europenilor in america, sunt situate in susul mexicului actual.acolo se succed niste popoare care venereaza zeul-jaguarolmecii cu peste o mie de ani .hr, apoi mayasii pna-n secolul al-x-lea d.hr. olmecii naltau niste sculpturi monumentale.lor li se datoreaza negresit inceputurile astronomiei si ale primelor calendare,perfectionate ulterior de catre mayasi.acestia,din urma construiesc peste 100 de orase.fiecare oras domina mediului ncojurator si constituie un mic stat.
aztecii
veniti din sudul mexicului,unde traiau stramosii lor toltecii,aztecii popor cuceritor,se stabilesc in sec. al-xiv-lea, pe valea fluviului mexico.aici si construiesc capiatala, tenochtitlan.n sec. al-xiv-lea, imperiul lor se ntinde de la atlantic pna la pacific.societatea azteca este mpartita in mai multe categoriiprima...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mayasii aztecii olmecii si incasii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mayasii aztecii olmecii si incasii, Mayasii aztecii olmecii si incasii

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mayasii Aztecii Olmecii Si Incasii