Referate Scoala

Mari Imperii Si Popoare

Referate Scoala

Mari Imperii Si Popoare

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Mari imperii si popoare
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 794
Marime: 24 Kb
Descarca Descarca

Preview Mari Imperii Si Popoare

aztecii
sub aceasta denumire au fost cuprinse adesea toate civilizatiile care au existat pe teritoriul mexican olmeca cei care au construit piramida laventa, xicalanca au avut ca centru cultural tenochtitlan, unde au construit piramida soarelui, piramida lunii in templul inchinat lui quetzalcoatl , zapoteca si chichimeca.
veniti din indepartatele regiuni nord-vesticetinuturile califor- niei,probabil,aztecii s-au stabilit pe marele podis mexican,apoi pe malurile lacului texoco infiintand,in numai cateva decenii,un imperiu.in anul 1324 pun bazele capitalei, orasul-insula tenochtitlanpiatra cac- tusului,actualul ciudad de mexico,oras ce nu avea egal, in acele vremi, in europa,dacat in cordoba.
conchistadorii spanioli au fost foarte impresionati de bogatia lor si de fastul curtii regale.imparatul,ales din familia imperiala,aprobat de clerul superior si de catre marii demnitari, guverna peste acest im- periu.
aztecii au asimilat elementele de cultura si civilizatie de la po- poarele existente pe acest teritoriu.foloseau drept scriere pictogra-mele si cunosteau,de asemenea,calculul.aveau numeroase culte si numerosi zei si zeite,intre care cei mai importanti erau quetzalcoatl zeul cu pene,zeul purificator si civilizator si huitzalopotchli, zeul razboiului.
practicau un sacrificiu ritual complex, vorbeau limba poporului celui mai civilizat din mexicdialectal nahnatl si aveau un calendar religios cu un ciclu de 52 de ani.arta azteca se remarca prin piramide- le-temple ridicate la tenochtitlan,prin decoratiunile reprezentarilor funerare,prin pietele si mai alea palatele somptuoase.aztecii au creat o literature bogataliteratura precolumbiana,remarcabile fiind unele poeme ca legenda soarelui,sau marele poem al quetzalcoatl.dintre poeti,important a fost netzalhualcoyotl.
china antica
aparuta prin jurul anului 6000 i.hr., pe malul fluviului lung yangtze,si ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Mari imperii si popoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Mari imperii si popoare, Mari imperii si popoare

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Mari Imperii Si Popoare