Referate Scoala

Managerii Firmei

Referate Scoala

Managerii Firmei

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Managerii firmei
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 879
Marime: 46.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Managerii Firmei

managementul firmei
consideratii generale
creearea conducerii s-a impus din necesitatea coordonarii si dirijarii eforturilor colectivitatilor umane pentru realizarea unor obiective comune.
activitatea e conducere se defineste ca o activitate complexa ce are drept scop eficientizarea eforturilor oamenilor in procesul muncii. exercitarea procesului de conducere presupune existenta unor persoane care efectueaza activitati specifice procesului de mamagement, aceste persoane fiind denumite, manageri.
exista opinii diferite in ceea ce priveste definirea managerului cadru de conducere .
p.drucker considera ca managerii sunt atat conducatorii propriu-zisi cat si specialistii si alte persoane care pot lua decizii cu influenta asupra activitatii intreprinderii, exceptandu-i insa pe maistri.
p.bolinet sustine ca un conducator este o persoana care-si obtine rezultatele prin altii.
definitia adoptata de majoritatea specialistilor este orice persoana care ocupa o functie de conducere iintr-o organizatie socio-economica reprezinta un manager cadru de conducere, indiferent de treapta ierarhica pe care se afla.
se considera ca managerul unei intreprinderi este persoana care actioneaza pentru transformarea sarcinilor in actiuni concrete, pentru folosirea eficienta a resurselor intreprinderii si cresterea profitului, pentru mobilizarea salariatilor in procesul muncii si motivarea acestora.
exista doua categorii de cerinte solicitate managerului.
1. cerinte referitoare la personalitate
personalitatea este o rezultanta a patru factori
constitutia si temperamentul subiectului
mediul fizic climat, hrana
mediul social tara, familie, educatie
obiceiurile si deprinderile castigate sub efectul influentelor precedente mod de viata, igiena alimentara
personalitatea comporta doua laturi.
latura instrumentala data de apt...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Managerii firmei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Managerii firmei, Managerii firmei

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Managerii Firmei