Referate Scoala

Machiavelli

Referate Scoala

Machiavelli

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Machiavelli
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 846
Marime: 39.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Machiavelli

niccolo machiavelli
nascut la 3 mai 1469, in florenta, niccolo era fiul lui bernardo machiavelli si se tragea diintr-o familie toscana, de noblete mai buna, oraseneasca. dar dupa batalia de la montaperti tot neamul lor fusese izgonit din florenta.
niccolo machiavelli este mentionat pentru prima data in analele florentei la 1498. avea atunci 29 de ani impliniti, iar numele sau nu apare sub vreo forma stralucita, ca sa retina pe veci amintirea contemporanilor si urmasilor sai, in care toate sarcinile publice, pana la cele mai de jos erau elective si, pentru cele mai importante, de scurta durata. niccolo machiavelli este ales, in vara acelui an, secretar al senioriei de catre consiliul celor optzeci respectiv marele consiliu. noul secretar avea sa conduca cea de-a doua cancelarie a senioriei. peste o luna 12 iulie 1498 acelasi secretar este insarcinat sa serveasca drept cancelar consiliului celor zece i dieci della liberta e della pace, care se ocupa, sub conducerea magnificilor seniori consiliul de ministri florentini cu razboiul si afacerile straine.
cu toata vechimea si stralucirea neamului, nu era om bogat avea cu ce sa traiasca modest. el si cu sotia sa aveau 4 copii totto, niccolo, primerana si ginevra. cu slujba sa slab platita si cu averea mediocra, ingreunat de sarcini, niccolo avea sa cunoasca stramtoarea toata viata.
din copilaria si tineretea sa, pana la numirea ca secretar al senioriei, nu se stiu prea multe. machiavelli n-a scris nimic depre tineretea lui autobiografiile nu erau inca la moda pe vremea aceea. rari sunt contemporanii care-l mentioneaza pe niccolo iar dupa moartea lui nimeni din cati l-au cunoscut nu s-au gandit sa-i scrie viata.
modest din fire, obisnuia sa spuna despre sine ca nu cunoaste multa carte ceea ce se contrazice cu scrisoarea care i-o trimite, spre sfarsitul vietii, fiului sau in care il indeamna sa invete caci numai stiinta ce am mi-a adus cinste. niccolo nu ar fi fost ales secretar la...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Machiavelli". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Machiavelli, Machiavelli

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Machiavelli