Referate Scoala

Histria

Referate Scoala

Histria

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Histria
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 770
Marime: 352 Kb
Descarca Descarca

Preview Histria

Histria
pe malul lacului sinoe, la o departare de 500 de stadii de gura sacra a istrului, dupa notatia lui strabon, se afla cetatea histria - prima colonie greaca de pe tarmul de vest al pontului euxin si cel mai vechi oras de pe teritoriul tarii noastre.
ntemeiata pe la mijlocul secolului al vii-lea .chr., in timpul olimpiadei xxxi 657 .chr. sau in ultimele decenii ale aceluiasi secol, histria a avut o dezvoltare nentrerupta att in perioada greaca, ct si in cea romana, reprezentnd pentru multa vreme cel mai nsemnat centru economic si cultural de la gurile dunarii. fixarea colonistilor pe tarmul actualei lagune sinoe, altadata golf deschis, la o distanta relativ mica de gura cea mai de sud a dunarii - actualul brat sf. gheorghe, in antichitate peuce - si la o distanta nca si mai mica de dunavatul altadata navigabil, se justifica, pe de o parte, prin conditiile prielnice pentru pescuit, iar pe de alta, prin usurinta cu care, pornind de aici, pe drumuri de apa, se putea patrunde in interiorul pamntului getic.
colonizarea a nsemnat, in fapt, declansarea unui important fenomen istoric, in virtutea caruia comunitati omenesti aflate pe trepte diferite de dezvoltare sociala, au intrat in legaturi multiple, influentndu-se reciproc.
integrnd istoria histriei la istoria pamntului dintre dunare si mare, se remarca aceleasi elemente de cultura materiala cuprinznd toate vrstele de dezvoltare ale omenirii, de la paleolitic si neolitic pna la feudalismul timpuriu. dovezile cele mai vechi ale existentei unor comunitati umane in apropierea histriei dateaza din paleoliticul mijlociu 120000-35000 .chr. si superior 35000-10000 .chr. si sunt legate de descoperirile arheologice de la cheia si trgusor.
n epoca neolitica si eneolitica sunt notate in zona desc...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Histria". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Histria, Histria

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Histria