Referate Scoala

Hinduismuil

Referate Scoala

Hinduismuil

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Hinduismuil
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 1040
Marime: 22 Kb
Descarca Descarca

Preview Hinduismuil

hinduismuil
religia hindusa numara astazi in lume aproximativ 700 milioane de credinciosi. este dominanta din plin in sud estul asiei, indeosebi in india si bali. hinduismul se bazeaza pe mai multe categorii de texte. se disting mai ales vedele care au fost compuse incepand cu anul 1800 i.cr., si epopeile, alcatuite incepand cu anul 700 i.cr.
textele sacre si epopeile
vedele povestesc originile lumii, viata zeilor si propovaduiesc rugaciunile si ritualurile. sunt alcatuite din patru lucrari, din care cea mai veche este rig veda, contine peste 1000 de imnuri adresate zeilor. vedele au fost ulterior comentate de brahmani si au dat nastere altor texte, indeosebi upanisadele, brahmana si codicele lui manu. in aceasta ultima culegere sunt expuse principiul castelor si legea reincarnarii.
epopeile au fost compuse mai tarziu decat vedele si in general in versuri. ele contin viata zeilor si explica oroginile lumii. principalele doua sunt mahabharata si ramayana. mahabharata, cel mai lung poem care a fost compus vreodata, povesteste in 200 de mii de versuri lupta dintre doua familii princiare, cei 100 de kaorava si verii lor, cei cinci frati pandava. zeii participa la aceste conflinte zeul crisna ia partea celor cinci frati si ii ajuta sa castige. pe parcursul povestirii, crisna isi prezinta invatatura intr-un lung poem bhagavadgita, cantecul celui preafericit.
epopeea rmayana povesteste viata si peripetiile lui rama, cea dea saptea incarnare sau cel de-al saptelea avatar a zeului visnu.
o multitudine de zei
exista cateva mii de zei in hinduism. ei sunt toti reprezentanti ale unor fiinte unice care exista inainte de orice lucru si se gasesc peste tot. in epoca in care au fost scrise vedele, indra stapanul cerului, era unul dintre zeii principali. trei zei au capatat apoi mai multa importanta brahma, visnu si siva. brahma creaza lumea, are pat...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Hinduismuil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Hinduismuil, Hinduismuil

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Hinduismuil