Referate Scoala

Expansiunea Europeana

Referate Scoala

Expansiunea Europeana

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Expansiunea europeana
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 790
Marime: 52.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Expansiunea Europeana

gavrila bogdan
cls. a x-a a
expansiunea europeana
marile descoperiri geografice
marile descoperiri geografice din a doua jumatate a secolului al xv-lea si din secolul al xvi-lea au constituit o etapa decisiva in domeniul cunoasterii globului pamantesc, ale caror multiple consecinte, pe plan economic si social, politic si stiintific, au exercitat o insemnata inraurire asupra dezvoltarii societatii .
precursorii
pana in epoca marilor descoperirii geografice, europenii cunosteau mai bine, orientul apropiat si nordul africii, aveau cunostinte vagi despre restul asiei si africii, iar navigatia spre islanda si groenlanda era limitata la popoarele scandinave. arabii aveau cunostinte mai intinse asupra africii tropicale si a asiei si navigau, prin oceanul indian, spre arabia, africa orientala si asia de sud si sud-est. nici europenii si nici arabii nu aveau insa o imagine de ansamblu asupra globului pamantesc.
calatoriile facute de europeni in asia in secolele xiii-xv si descrierile lasate de ei, indeosebi cartea minunilor lumii de marco polo , au jucat un anumit rol in cunoasterea de catre europeni a asiei si indeosebi a orientului indepartat.
conditiile istorice ale marilor descoperiri geografice
cresterea productiei mestesugaresti , aparitia manufacturilor, intensificarea comertului , a circulatiei banesti si a activitatii bancare in europa in secolele xv-xvi au asigurat baza materiala necesara organizarii expeditiilor si efectuarii schimburilor comerciale de peste mari si totodata au iimpulsionat cautarea unor noi domenii de activitate economica in afara europei .
declinul feudalismului si destramarea structurilor sociale feudale au facut totodata ca un numar crescand de oameni proveniti din toate paturile sociale sa fie atrasi in expeditiile de cucerire si de colonizare a unor intinse teritorii din africa, asia si america.
tarile care au dus o politica...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Expansiunea europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Expansiunea europeana, Expansiunea europeana

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Expansiunea Europeana