Referate Scoala

Epoca Piramidelor-istorie

Referate Scoala

Epoca Piramidelor-istorie

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Epoca piramidelor-istorie
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 986
Marime: 36.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Epoca Piramidelor-istorie

Epoca piramidelor
primul rege al noului stat egiptean a fost legendarul menes . viata acestui prim conducator al primei dinastii , care a trait in jur de 3100 i.h. , este invaluita in mister si el este asemanat de unii istorici prin narmer . menes a fost conducator timp de multi ani pana la primii constructori ai marilor piramide din dinastia a iv a aprox . 2613-2494 i.h., dar aceast perioada a marcat inceputul civilizatiei egiptene.
s-a dezvoltat un centru de administratie , tara fiind condusa de la memphis . in acest timp, scrierea egipteana a inceput sa evolueze in stilul clasic , iar papirusul era folosit pentru scrierea textelor pe el . odata cu extinderea lucrarilor de irigatii , egiptul a devenit tot mai prosper . mestesugarii produceau frumoase lucrari in piatra , bijuterii si mobila .
aceasta a fost totodata si o perioada de lucrari artistice un exemplu edificator este piramida in trepte de la saqqara , mormantul lui djoser , conducator din a treia dinastie . proiectata de arhitectul si vizirul imhotep , piramida se inalta in mai multe trepte , reprezentand o forma arhitectonica inovatoare , construita cu materiale si tehnici noi . este cea mai veche constructie din piatra de aceste dimensiuni din lume .
pana in vremea celei de a patra dinastii , regii erau ingrropati in piramide . sneferu , primul conducator al acestei dinastii , a construit piramidele de la dahshur si maidum . aceste constructii necesitau mari averi si un sistem de organizare foarte eficient . in perioadele de inundatii ale nilului , taranii erau folositi in astfel de constructii de mare amploare .
piramidele construite la giza pentru urmatorii regi din a patra dinastie , khufu , khafre si menkaure cheops , chefren si mikerinos , desi nu mai sunt foarte frumos decorate , inca mai domina linia orizontului langa cairo . marea piramida a lui khufu cheops este singura piramida care apare cea dintai si singura pe lista minunilor lumii . piramida lui ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Epoca piramidelor-istorie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Epoca piramidelor-istorie, Epoca piramidelor-istorie

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Epoca Piramidelor-istorie