Referate Scoala

Emiratele Arabe Unite

Referate Scoala

Emiratele Arabe Unite

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Emiratele arabe unite
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 758
Marime: 24 Kb
Descarca Descarca

Preview Emiratele Arabe Unite

emiratele arabe unite
83.600 km2, 750.000 locuitori, capitala abu dhabi 250.000 locuitori
al doilea oras, dubai, are 90.000 locuitori
teritoriul tarii este constituit din 7 emirate situate pe coasta piratilor in lungul tarmului golfului arabic si stramtorii ormuz.numele de coasta piratilor dateaza din 1820 in urma tratatului incheiat de englezi cu populatia locala prin care ei s-au obligat sa suprime comertul cu sclavi si actele de piraterie.
acest tratat a fost reinoit in 1853, cand s-a adoptat denumirea de coasta-armistitiului iar cele 7 emirate s-au numit statele armistitiului.
in 1885 englezii instituie asupra acestui teritoriu protectorat adoptand numele de omanul contractualsau omanul sub regim de tratat.in 1968, impreuna cu qatar si bahrain, s-a constituit federatia emiratelor golfului arabic. dupa dezmembrarea acesteia, la 2 decembrie 1971, a luat fiinta, prin unirea celor 7 emirate, statul federativ cu denumirea actuala considerat stat suveran si independent, parte integranta a lumii arabe.
descoperirea si valorificarea petrolului rezerve peste 3 miliarde de tone ca si a gazelor naturale locul 3 in rezervele mondiale, dupa u.r.s.s si iran au constituit un adevarat reviriment in viata economica a tarii.emiratele arabe unite produc azi 90 milioane tone al 5-lea loc intre producatorii din orientul mijlociu, dupa arabia saudita,irak,iran si kuwait.
statul qatar
11.000 km2, 210.000 locuitori, caitala doha in care locuieste mai mult de jumatete din populatia tarii
peninsula cu acelasi nume a facut parte inca din sec. al vii-lea din califatul arab, apoi din sultanatul oman veacul al xviii-lea si in urma din imperiul otoman pana in 1916 cand devine protectorat englez.intre 1968-1971 face parte din federatia emiratelor golfului arabic.odata cu dezmembrarea acesteia obtine independenta la 1 septembrie 1971.
petrolul este o mare bogatie a tarii. zacam...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Emiratele arabe unite". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Emiratele arabe unite, Emiratele arabe unite

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Emiratele Arabe Unite