Referate Scoala

Egipt

Referate Scoala

Egipt

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Egipt
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 735
Marime: 43.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Egipt

Descoperiri arheologice in egipt
unul dintre cele mai importante popoare mentionate in v.t. sunt si egiptenii.din sfanta scriptura aflam ca avraam a ajuns aici din cauza unei secete iar poporul inmultindu-se a fost folosit ca rob fiind salvat de moise de la asuprirea faraonului ramses al 2-lea.
pe teritoriul de astazi al egiptului au fost descoperite numeroase vestigii arheologice care la inceput nu au putut fi descifrate din cauza ca scrisul era cu hieroglife.
solutia a venit de la un savant francez jean francois champollion1719-1832. de mic a fost interesat de istorie,mai tarziu axandu-se pe studierea vestigiilor si monumentelor faraonilor din egipt.
in 1818 termina liceul la grenoble iar studiile si le axeaza pe limba egipteana si arheologia tarii faraonilor.
s-a ocupat de muzeul luvru unde a deschis publicului in 1827 o expozitie cu vestigii egiptene.
el este cel care a pus bazele egiptologiei moderne ,in1830 devenind membru al academiei
franceze .
si-a continuat studiile la colege du france unde s-a specializat pe limbile orientale .
dupa ce si-a terminat studiile a fost profesor la roial colege of grenoble.
in 1828 face o lunga calatorie in egipt unde descopera secretul hieroglifelor.
el a pornit de la 3 inscriptipiatra neagra de bazalt de la roseta, obeliscul de la assuan si un papirus cu scriere demotica.
el a pornit de la numele regilor ptolemeu si cleopatra reusind sa descifreze alfabetul vechilor egipteni ale caror inscriptii dateaza din secolul 3 i.d.hr.
dupa aceasta mare descoperire scrie in 1836 gramatica egipteana,in 1842 dictionar egiptean iar in 1814 faraonii egiptului.
o data cu descoperirea interpretarii hieroglifelor a inceput si descifrarea inscriptiilor.
-1-
astfel s-a incercat o apropiere intre materia...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Egipt". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Egipt, Egipt

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Egipt