Referate Scoala

Educatia In Grecia Antica

Referate Scoala

Educatia In Grecia Antica

Adaugat la data : 29.10.2010
Nume referat: Educatia in grecia antica
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 779
Marime: 39.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Educatia In Grecia Antica

Educatia n grecia antica
educatia in grecia asigura coeziunea cetatii
educatia militara. in sparta, de la vrsta de 7 ani copilul iesea de sub protectia familiei, intrnd apoi in complexul sistem de educatie colectiva organizata in stat. supus unor exercitii dure si unei discipline severe avnd ca scop att cresterea rezistentei fizice, ct si a fortei morale, tnarul se pregatea sa devina soldat. timpul acordat educatiei intelectuale era redus si se limita la cntecul coral, la studierea poetilor nationali, la desprinderea unei morale civice exigente. dispretuind elocinta, sistemul educativ spartan i ndrepta pe tineri in directia unei exprimari concise si sintetice, ramase pna astazi cu numele de aconism.
tinerele fete practicau aceleasi activitati sportive si muzicale ca si baietii, pentru a deveni bune mame de razboinici.
modelul atenian. la atena, tatal dispunea de educatia copiilor pna la varsta de 18 ani, acest lucru constituind o indatorire civica. parasind tovarasia exclusiva a femeilor, baietii de 7 ani incepeau scoala, in timp ce fetele ramneau a fi educate in familie. educatia se realiza in scoli particulare elevii depriznd scrisul si cititul, notiuni de aritmetica si muzica, pentru ca dupa varsta de 14 ani educatia fizica sa capete caracter preponderent in palestre, apoi in gimnaziile publice, la academia sau liceu. deosebit de important pentru formatia intelectuala si morala a copiilor atenieni era studiul poemului iliada si odiseea ale lui homer, al poemului didactic al lui hesiod intitulat munci si zile sau al celor lui solon.
cei care dispuneau de mijloacele materiale si continuau studiile la scolile sofistilor si ale retorilor, care aveau scopuri exclusiv practice cel de a-i nvata pe tineri arta elocintei si tehnica convingerii publicului, ambele indispensabile carierei politice.
teatrul si valoarea sa educativa. modalitate de educare, teatrul reusea sa trezeasca ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Educatia in grecia antica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Educatia in grecia antica, Educatia in grecia antica

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Educatia In Grecia Antica