Referate Scoala

Auguste Renoir

Referate Scoala

Auguste Renoir

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Auguste renoir
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 754
Marime: 26.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Auguste Renoir

auguste renoir
auguste renoir si face aparitia in arta ca impresionist.cariera sa de artist incepe foarte devreme in conditii defavorabile, aproape patetice si se termina in ajunul mortii. renoir traieste saptezeci si opt de ani din care mai bine de saizeci i petrece intr-o munca ncordata.
se naste n1841 la limojes si este fiul unui croitor foarte sarac. la 15 ani intra intr-o fabrica de portelan ca decorator, apoi picteaza evantaie.dar din aceasta ocupatie nu ajunge sa isi cstige pinea zilnica.
la 20 de ani intra in atelierul lui gleyre,unde ntlneste pe monet,pe bazille si pe sisley si astfel se leaga ntre ei prietenia din care va iesi primul grup de impresionisti. spre deosebire de ceilalti el este instinctiv,nu dispretuieste nici traditia nici trecutul ca atare. nca o diferenta ntre el si ceilalti impresionisti ,diferenta din care va decurge, ca o consecinta si despartirea lor-ceea ce l atrage mai puternic ca subiect este nudul,trupul uman mai ales cel al femeii, pe cand restul impresionistilor sunt preocupati ndeosebi de subiecte din natura,adica de diversele forme de peisaj.
alaturi de aceasta tema pe care o trateaza de nenumarate ori el studiaza si floarea.obisnuia sa spuna ca picteaza flori ca o pregatire in vederea redarii carnatiei feminine.imediat ce ajunge in posesia tehnicii impresioniste se opreste la tema ce joaca un rol esential in evolutia scoliiredarea aspectelor unui oras.
la 40 de ani merge in italia, la pompei unde studiaza faimoasele decoratii ale romanilor din primul secol al imperiului lor.si da seama de neajunsul suferit de pictura din pricina ca desenul fusese neglijat de catre impresionisti.ajunge la concluzia ca impresionismul gresise si pentru prima data incepe sa fie nesigur,sa-si puna ntrebari,sa aiba nelinisti.
putin cte putin se ndreatpa catre acea ultima faza a carierie sale,n care nudul detine rolul principal.de tnar se mbolnaveste de reumatism deformant,iar minile i sunt ntepenite...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Auguste renoir". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Auguste renoir, Auguste renoir

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2018 Referat12.com
Auguste Renoir