Referate Scoala

Atena Si Institutiile Ei Democratice

Referate Scoala

Atena Si Institutiile Ei Democratice

Adaugat la data : 07.11.2010
Nume referat: Atena si institutiile ei democratice
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 639
Marime: 58.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Atena Si Institutiile Ei Democratice

Atena si institutiile ei democratice
scurt istoric al atenei
atena este capitala greciei, leaganul unei vechi civilizatii. situata in cmpia attica, este nconjurata de munti din trei parti, dintre care cei mai importanti sunt prnis, pendli, si hymettos. doua mici ruri kifiss in vest si iliss in est, curg prin oras. mpreuna cu portul sau, pireu, care este localizat la circa 8 km spre sud-vest in golful saroniks, formeaza o regiune metropolitana unificata.
acropolele atenei au fost locuite nca din neolitic. nca din 1400 i. hr. a fost fortificata asemenea micenei, tyrnisului, sau alte cetati din epoca bronzului. la acea vreme si in urmatoarea epoca, anume epoca obscura, in care s-a realizat raspndirea populatiei pe majoritatea teritoriului, atena a fost una din micile state din attica.
la mijlocul secolului al ix-lea i. hr., teritoriul nconjurator incluznd micul port pireu, a fost ncorporat in orasul-stat atena. cand monarhia a fost inlocuita de aristocratia nobililor, oamenii simpli aveau putine drepturi. orasul era controlat de aeropagus consiuliul celor batrani, care intrunea trei, si mai tarziu 9 magistrati, sau arhonti, care erau responsabili de conducerea razboaielor, religiei si legii. nemultumirea fata de acest sistem a dus la o incercare esuata de tiranie a lui cylon 632 i. hr.. nemultumirea generala continua a dus la codul de legi dur dar bine difinit care a intrat in vigoare in 621 i. hr. codul continea numai crizele sociale si economice, dar pana la urma a dus la alegerea unanima a lui solon ca arhont in 594 i. hr. solon a stabili un consiuliu boul, o adunare populara ekklesia, si curti de legi. de asemenea a incurajat comertul, a reformat sistemul monetar, si a invitat negustorii straini in cetate. reformele sale, totusi, au fost numai partial incununate de succes.
in 560 i. hr., tiranul pisistrate, cu suportul aristocrati...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Atena si institutiile ei democratice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Atena si institutiile ei democratice, Atena si institutiile ei democratice

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2018 Referat12.com
Atena Si Institutiile Ei Democratice