Referate Scoala

America

Referate Scoala

America

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: America
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 730
Marime: 19 Kb
Descarca Descarca

Preview America

panait-cosmin-emanuel
cls. a-ix-a- a.
bastinasii americii
bastinasii americii de nord au trait candva raspanditi pe aceasta zona intinsa, in perfecta armonie cu natura . aparitia colonistilor europeni a pus capat pentru totdeauna modului lor de viata traditionala.
prin filmele si cartile care povesteau despre vestul salbatic,o parte din istoria indienilor din anerica de nord a devenit legenda . istoria bastinasilor americani nu consta doar in povestile despre cowboy si indieni. pieile rosii nu erau doar un singur popor, ci mai multe triburi, mai multe populatii cu moduri de viata diferite. ei au populat continentul american cu cateva mii de ani inainte de oamenii albi.
oamenii au sosit pentru prima oara in jurul anului 35000 ien in america denord, probabil in zona siberiei de astazi, pe vremea cand cele doua continente erau legate de uscat . s-auraspandit pe teritoriul americii de nord si de sud, s-au adaptat la conditiile locale si au format diferite triburi, sau altfel zis natii.
unii dintre ei traiau din pescuit si vanatoare, altii au invatat sa cultive pamantul. adaposturile erau diferite de la un trib la altul, in functie si de mediul in care traiau. corurile portabile erau ideale pentru tribul
picioarelor negre, care ducea o viata nomada si traiau din vanatoare. indienii pueblo se aparau de caldura arzatoare di deserturi construind-si case din chirpici.
popoarele de bastinasi americani si-au dezvoltat propria cultura, limba si identitate. pana cand au pus piciorul in america primii europeni, existau deja peste 300 de natii si limbi indiene. columb a fost primul european care s-a intalnit cu bastinasii americani, pe teritoriul cubei de astazi .crezand ca a ajuns in india de est, i-a numit ios indions , adica indieni . denumirea s-a pastrat pana in zilele noastre, desemnandu-i pe toti bastinasii continentului american.
din europa, spaniolii au fost primii care s-au folosit de resursele n...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "America". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat America, America

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2018 Referat12.com
America