Referate Scoala

Al Doilea Razboi Mondial

Referate Scoala

Al Doilea Razboi Mondial

Adaugat la data : 02.11.2010
Nume referat: Al doilea razboi mondial
Categorie: Istorie
Uploader: Razvan
Accesari: 734
Marime: 120 Kb
Descarca Descarca

Preview Al Doilea Razboi Mondial

Created by radulescu ovidiu clasa a xi a c
al doilea razboi mondial
prima cotituta diplomatica
pactul germano sovietic
23 august 1939
decizia agresiunii impotriva poloniei
in primavara anului 1939, hitler se afla in cea mai buna forma. castigator al negocierilor de la munchen, vindecat de colita si tonifiat in urma tratamentului pe baza de stricnina al doctorului morell, iubit de o tanara de 27 de ani, hitler este un om pe deplin multumit . in plus, reich-ul are cu 10 milioane de locuitori mai mult fata de 1938.
in 31 martie 1939, el afla ca statele occidentale sunt decise sa-i infraneze ofensiva. n. chamberlain anunta in camera comunelor ca marea britanie si franta vor sprijini polonia daca va fi atacata aceasta garantie este, in realitate, un raspuns la intrarea armatelor germane in praga si dezmembrarea cehoslovaciei, la 15 martie. fuhrer-ul considera aceasta declaratie un afront el isi da seama ca polonezii se vor simti incurajati in rezistenta lor impotriva germaniei.
strict confidential
atitudinea actuala a poloniei reclama elaborarea unor planuri militare pentru a indeparta in mod definitiv, daca va fi necesar, orice amenintare venind din acea directie.
conditii si obiective politice
obiectivul ar fi distrugerea fortei militare poloneze si crearea in est a unei situatii care sa raspunda exigentelor apararii nationale. cel mai tarziu, in momentul declararii ostilitatilor, statul liber al danzigului gdansk va fi proclamat parte integranta a teritoriului reich-ului.
conducatorii politici considera ca sarcina lor in acest caz este de a izola, daca este posibil, polonia, adica de a limita razboiul strict la polonia. crizele interne din franta. care se inmultesc, si prudenta pe care acestea o insufla englezilor, vor putea sa favorizeze aceasta situatie intr-un viitor destul de apropiat.
interventia rusiei, pare a nu fi de vreo utilitate poloni...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Al doilea razboi mondial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Istorie, Referat Al doilea razboi mondial, Al doilea razboi mondial

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2018 Referat12.com
Al Doilea Razboi Mondial