Referate Scoala

Stiati Ca Despre Africa

Referate Scoala

Stiati Ca Despre Africa

Adaugat la data : 12.09.2010
Nume referat: Stiati ca despre africa
Categorie: Geografie
Uploader: Daniel
Accesari: 560
Marime: 24.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Stiati Ca Despre Africa

piramidele egiptene de la gizeh. au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni kheops, kephen si mykerinos. cea mai renumita dintre acestea este marea piramida de la gizeh, naltata de catre faraonul kheops khufu,n jurul anului 2.580 .hr. marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si vrful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.
cea mai veche piramida a fost construita in anul 2700 .hr., in egipt, si se numeste saqqara.
cel mai mare desert de pe pamnt este sahara. aceasta are o suprafata de circa 7.000.000 km2 si ocupa aproape in ntregime parte de nord a continentului african.
cel mai nalt punct de pe suprafata continentului african l reprezinta masivul muntos kilimandjaro. acesta se afla in tanzania si are o naltime de 5.963 m. muntele este acoperit cu paduri pna la altitudinea de 1.000 m, apoi cu pasuni alpine. spre vrf, la peste 5.000 m altitudine, este acoperit de zapezi aproape permanente, pe cnd, la poale, domneste verdeata in toate anotimpurile.
cel mai lung fluviu de pe pamnt este nilul. acesta are o lungime de 6.670 km.
cea mai ridicata temperatura de pe glob a fost nregistrata in statul libia, din africa de nord 85oc.
cel mai uscat loc de pe glob se afla in nord-vestul perului, aproape de ecuador. se pare ca ntr-un orasel numit payta si in mprejurimile sale ploua cam o data la 7 ani.
cea mai umeda regiune din lume se afla in africa ecuatoriala si se numeste deburgia isobi. ploile din aceasta regiune dau pna la 9.500 l pe m2 anual.
cea mai mare pasare de pe pamnt este strutul. are o naltime de 2,7 m si poate atinge greutatea de 156 kg. traieste in regiunile tropicale din africa.
cea mai rapida pasare terestra este strutul, care poate alerga cu viteza de 65kmora.
cel mai mare ou facut de o pasare este oul de strut, care masoara pna la ... ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Stiati ca despre africa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Geografie, Referat Stiati ca despre africa, Stiati ca despre africa

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Stiati Ca Despre Africa