Referate Scoala

Kuwait

Referate Scoala

Kuwait

Adaugat la data : 17.09.2010
Nume referat: Kuwait
Categorie: Geografie
Uploader: Daniel
Accesari: 995
Marime: 23 Kb
Descarca Descarca

Preview Kuwait

Kuwait
- tara a nisipurilor si soarelui, a petrolului si gazului -
in kuwait vara tine din aprilie pana la mijlocul lui noiembrie. temperatura in lunile iunie-august este in medie de 50-55 grade c. iarna in timpul zilei temperatura medie este de 15 grade c, dar serile si noptile sunt foarte racoroase. uneori bat vanturi puternice, foarte reci. umiditatea este ridicata in septembrie-noiembrie.
principala atractie a acestei tari este asezarea ei la mare care ii da o pozitie favorabila in tor orientul apropiat. de multe secole, marea a jucat un rol important in aceasta regiune a lumii unde pe mai mult de 180km de coasta pot circula numeroase vapoare. in decursul timpului marea a fost principala resursa a kuwaitului. marea i-a asigurat hrana, care nu putea fi obtinuta in desertul arid.
la 35km de kuwait se gaseste portul petrolier ahmadi, care se afla la 130 m sub nivelul marii, intrerupand monotonia desertului. nici rauri , nici fluvii, doar surse de apa create artificial.
insula failake este situata la 32 km in preajma coastei la est. principalele ocupatii ale locuitorilor sunt pescuitul si constructia de vapoare. insula este vizitata de numerosi turisti, iar insularii foarte ospitalieri se poarta cu multa amabilitate.
arheologii danezi au descoperit pe insula vestigiile unui templu comparabil cu parthnon, ca importanta, ca si numeroasele monede cu chipul lui alexandru cel mare si al succesorului sau antiochus. sapaturile ulterioare confirma trecerea flotei lui alexandru prin apele kuwaitului.
dar solul insulei failake atesta un trecut mult mai vechi. insula ocupa o pozitie comerciala importanta pe ruta care lege oceanul indian de valea tigrului si eufratului.
se poate vizita sanctuarul al-khidr unde femeile sterile vin miercurea si sambata, sa se roage pentru a avea un copil. dupa legenda, spiritul sfantului al-khidr se opreste in aceste zile din drumul care duce la meca si in mid miraculos fe...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Kuwait". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Geografie, Referat Kuwait, Kuwait

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Kuwait