Referate Scoala

Cutremure

Referate Scoala

Cutremure

Adaugat la data : 11.09.2010
Nume referat: Cutremure
Categorie: Geografie
Uploader: Daniel
Accesari: 609
Marime: 32 Kb
Descarca Descarca

Preview Cutremure

cutremure
dintre cataclismele naturale ce afecteaza societatea umana, cutremurele de pamant au influenta dintre cele mai nefaste asupra vietii oamenilor si a culturii lor materiale.daca alte cataclisme, cum ar fi eruptiile vulcanice, inundatiile, uraganele etc.,lasa omului un ragaz pentru a-si proteja viata si bunurile, cutremurere de pamant se produc intr-un timp foarte scurt si au consecinte devastatoare.
multa vrema s-a crezut ca miscarile telurice sunt produse de forte supranaturale.in antichitate, locuitorii din jurul mediteranei credeau ca zeul atlas, care sustinea pamantul pe umerii sai, era cel care le provoca atunci cand isi muta povara de pe un umar pe altul.
in kamceatka, bastinasii credeau ca, atunci cand zeul tull se plimba cu sania prin maruntaiele pamantului, se produceau cutremure.in multe locuri din lume, cutremurele erau considerate a fi pedeapsa divina pentru pacatele facute de oameni.
cutremurele de pamant sunt zguduiri bruste, de durata scurta si intensitate variabila, care se manifesta in scoarta terestra.cea mai mare parte a cutremurelor sunt de natura tectonica, generate in interiorul pamantului, si de natura vulcanica, asociate eruptiilor de lave.miscarile seismice mai pot fi provocate si de impactul unor meteoriti cu scoarta terestra, de prabusiri si alunecari de teren, prin explozii produse artificial de catre om.
de studiul acestor zguduiri ale scoartei se ocupa seismologia, disciplina geologica aparuta la sfarsitul sec. al xix-lea.in urma cercetarilor din a doua jumatate a sec. al xx-lea, seismologia dispune de un considerabil material informativ, cum ar fi frecventa cutremurelor, energia declansata si modul de propagare a undelor seismice, inregistrarea lor cu ajutorul seismografelor, efectele distrugatoare si cauzele care le genereaza, localizarea arealelor seismice, regionarea seismica teritoriala, elabararea de tehnologii antiseismice, atat de necesare in constructii.
in functie de i... ...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Cutremure". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Geografie, Referat Cutremure, Cutremure

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Cutremure