Referate Scoala

Zeus

Referate Scoala

Zeus

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Zeus
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 860
Marime: 21.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Zeus

Zeus-iupiter
multe tari isi disputau in vechime onoarea de a fi vazut pe iupiter nascandu-se si crescand.traditia cea mai vrednica de crezamant este, ca el s-ar fi nascut in insula creta.
mama sa rhea era grozav de amarata ca, pe copii pe care ii nastea, indata dupa ce vedeau lumina zilei, ii inghitea lacomul lor tata saturn. nu putea biata zeita sa se bucure si ea de copii ei, ca toate femeile si sa aiba si ea parte de placerea de a fi mama.pana acum mancase pe vesta, peceres, pe pluton etc., cand rhea sprea a-si scapa copilul ce avea sa-l nasca, apela la un siretlic. se refugie in creta, in pestera dicte, unde dadu zile lui zeus-iupiter si herei-iunona.aceasta a fost numai decat devorata de saturn. in locul baiatului, insa, ii dadu sa inghita un bolovan infasat in scutece. saturn, care avea vederea scurta si un stomac excelent, o dadu pe gat fara sa simta si in acest fel il punea la adapost pe fiul sau, care avea sa-l rapuna cu putere bratelor si sa-l izgoneasca din domnia ce o avuse pana atunci.
dupa un an se zile,iupiter iesi din pestera unde fusese ascuns si se pregati sa pedepseasca pe crudul sau parinte. metis, viitoarea sotie a lui iupiter, dadu lui saturn un vomitiv. atunci acesta varsa mai intai piatra si apoi pe copii inghititi. in urma iupiter il readuse pe saturn la starea de simplu muritor, si gonindu-l din cer, se introna la stapanirea lumii. cand a avut loc imparteala lumii intre cei trei frati iupiter, neptun si pluto lui iupiter i-a picat stapanirea peste cer si pamant, ca rege al zeilor si al oamenilor.
iupiter este cel mai mare zeu, el privegheaza peste tot ce se intampla, in cer, pe pamant si pe mare. zeu al atmosferei, el este purtattin carul sau, tras de niste telegari inaripati, care necheaza salbatic deasupra norilor el aduna norii si-i goneste, face sa cada ploaia, zapada si grindina si zguduie totul priintr-o incruntatura de spranceana.
tronul sau este sus in cer, pe olymp, un munte inalt di...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Zeus". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Zeus, Zeus

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Zeus