Referate Scoala

Tokyo

Referate Scoala

Tokyo

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Tokyo
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 781
Marime: 33 Kb
Descarca Descarca

Preview Tokyo

Tokyo
asezare si functie administrativa
tokyo, cea mai mare suprafata urbana, capitala japoniei si una dintre cele mai dens populate metropole din lume. tokyo este situat la 3541 lat n si 13946 long e, la jumatatea coastei de est a insulei honshu, cea mai mare dintre cele patru insule principale din arhipelagul japoniei.
orasul ocupa cea mai mare parte din sudul cmpiei kanto, cea mai mare suprafata de teren plat din japonia. tokyo este capitala japoniei din 1868, dupa ce dinastia tokugawa 1603-1867, care a condus din kyoto, a fost detronata. atunci numele orasului a fost schimbat din edo in tokyo, ceea ce nseamna capitala estica. astazi tokyo este centrul financiar, industrial, comercial, educational si cultural al japoniei de asemenea este si principalul punct pentru comert si relatii diplomatice cu restul lumii.
din punct de vedere tehnic nu exista orasul tokyo, deoarece denumirea a fost anulata intr-o reorganizare guvernamentala in 1943. in schimb tokyo este o unitate speciala administrativa similara cu o prefectura, cea mai mare unitate a guvernamntului local in japonia. corect, se numeste tokyo-to sau metropola tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. metropola tokyo ocupa o arie de aproximativ 2180 km2.
n centrul orasului se afla palatul imperial. la sud si vest de acesta se afla cele mai importante cladiri ale guvernului, cum ar fi curtea suprema, ministerele nationale. mai la sud se afla turnul tokyo, care este nalt de 333m. la est de palatul imperial este districtul marunouchi, cel mai mare centru de afaceri. mai la est se afla centrul comercial cel mai important. la nord de palatul imperial se afla jimbocho, un cartier cu foarte multe librarii. domul tokyo se afla la nord de acest cartier si este o moderna sala sportiva si de concerte.
economie si transporturi
tokyo are o economie deosebit de mare ce cupri...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Tokyo". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Tokyo, Tokyo

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Tokyo