Referate Scoala

Tirana-albania

Referate Scoala

Tirana-albania

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Tirana-albania
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 890
Marime: 19.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Tirana-albania

tranaalbania
coboram ultimele serpentine ale soselei ce vine dinspre elbasan, peste masivul krrabe in drum spre tirana, capitala albaniei.am traversat, in continuare, colinele din apropierea orasului si am trecut printe intinse suprafete de tinere plantatii de vita de vie,care au inlocuit in anii puterii populare maracinisurile si tufarisurile de odinioara ca si saracacioasele pasuni cutreerate in trecut de turmele de capre si oi. un peisaj nou,bogat,se desfasoara in fata ochilor nostri numerosi smochini incarcati de rod bogat, cu frunzele mari si dentelate, maslini cu aspectul lor specific,prin care putem zari case de piatra cu ziduri groase,masive, specifice acestor locuri.
nu dupa mult timp, ajungem pe un bulevard larg,pavat cu piatra cubica si strajuit pe margini de minunati pini de alep, de culoare verde intensa, racoritoare parca,datatoare de viata.in spatele lor se ridica cladiri mari, masive, moderne, in care se afla universitatea, muzeul arheologic, comitetul central al partidului muncii din albania, consiliul de ministri, diverse ministere, splenditul hotel dajti.
orasul se gaseste aproximativ in centrul tarii la aceeasi latitudine cu napoli, madrid si istambul si acelasi meridian cu budapesta.
orasul tirana este pricipalul centru cultural,stiintific de invatamant si artistic al tarii, primele atestari ale orasului datand din secolul al xvii-lea. a devenit capitala in 1920, este situat la 110 m altitudine,temp. med.15 c.
pelin ovidiu...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Tirana-albania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Tirana-albania, Tirana-albania

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Tirana-albania