Referate Scoala

Ovidius

Referate Scoala

Ovidius

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Ovidius
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 776
Marime: 16.29 Kb
Descarca Descarca

Preview Ovidius

ovidius
m
arele poet se naste la sulmo 20 martie 43 i.e.n. fiu al unei stravechi familii de cavaleri. in anul 30 i.e.n. viitorul poet este trimis mpreuna cu fratele sau mai mare cu un an la roma cu scopul de a primi o ct mai buna educatie la scoala retorilor. ovidiu frecventeaza lectiile de declamatie ale vestitilor arellius fuscus si m. porcius latro. cu acestia exerseaza compunerea, care mai trziu va influenta opera sa poetica. intra in cercul lui m. valerius mesalla corvinus care l ndruma in arta poetica. in jurul vrstei de 18 ani citeste in public primele sale compuneri poetice fragmente din tristia. dupa terminarea studiilor de retorica ovidiu calatoreste la atena, unde poposeste ctva timp, spre a se instrui in cetatea lumina a greciei, apoi viziteaza monumentele din asia mica, sicilia siracuza, nsotit fiind de amicul si confratele sau pompeius macer. dupa n-toarcere intra in magistratura unde ocupa diferite functii minore. curnd si va ntrerupe cariera judecatoreasca si politica, activitati care-i rapeau dupa cum marturisea poetul ragazul datorat muzelor.
ntre anii 23 si 15 i.e.n. compune un numar de 21 epistole, care vor alcatui colectia numita heroides epistulae heroidum si pregateste prima editie in cinci carti a amorurilor amores, in care va cnta pe corina un nume conventional sub care se ascundeprobabil, iulia, nepoata lui octavianus augustus. tot din aceasta perioada dateaza si tragedia medeea din care nu s-au pastrat dect cteva mici fragmente si o lucrare intitulata gigantomachia, si editia a ii-a a amorurilor, continnd numai trei carti.
n anii 2 si 1 i.e.n. elaboreaza primele doua carti din arta iubirii ars amandi sau ars amatoria, completata apoi cu cartea a iii-a si lucreaza la tratatul intitulat cosmetice medicamina faciei femineae.
cam in acelasi timp compune si rewmediile iubirii remedia amoris.
n anul 8 e.n. la vrsta depline...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Ovidius". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Ovidius, Ovidius

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Ovidius