Referate Scoala

Origiena Hocheiului

Referate Scoala

Origiena Hocheiului

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Origiena hocheiului
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 760
Marime: 76 Kb
Descarca Descarca

Preview Origiena Hocheiului

grupa ii
semigrupa iv
cuvantul hochei deriva din termenul englezeschoocked curbat. multa vreme, o serie de specialisti au crezut ca hockey ar proveni din frantuzescul le hocquet ciomag de pastor. jocul, insa, nu este de origine engleza. englezii nu au facut decat sa-l denumeasca bandy si sa-l adauge unei reguli noi, dupa modelul jocurilor vazute pe batranul nostru continent. existenta hocheiului este strans legata de patinaj fiindca, fara indoiala, oamenii au patinat inainte de a juca hochei.
cronicarii din secolul al-xii-lea povestesc ca, pentru a se deplasa mai usor pe lacurile inghetate, soldatii foloseau un fel de oase taiate la capete si prinse de bocanci. aceste oase par sa fie stramosii patinelor, iar soldatii primii patinatori.
in timpul renasterii, gravori si talentati pictori flamanzi au imortalizat in imagini incantatoare alunecarea gratioasa a oamenilor pe lacurile si raurile inghetate ale olandei.
prin anul 1498, iohan brugman a realizat o gravura in lemn, reprezentand o patinatoare care isi pierde echilibrul si cade pe gheata. cativa ani mai tarziu, pictorul a. van der neer si-a intitulat un tablou tineri ce joaca mingea pe fluvial inghetat. interesant este faptul ca acesti tineri jucatori utilizau niste bastoane indoite la capete. in nordul germaniei, inca din secolul al-xvi-lea, jocurile pe gheata au capatat un caracter mai oficial, fiindca aveau si unele reguli.
treptat, aceste jocuri s-au extins in belgia, franta, anglia. englezii le-au aplicat reguli de fotbal si rugbi, sporturi care se practicau inca de pe atunci in insula.
odata cu expansiunea coloniala a imperiului britanic, acest sport, numit atunci bandy a fost dus de catre soldatii englezi peste ocean, in canada.
in iarna anului 1860 regimentul englez de infanterie royal canadian rifles a primit ordin de cantonare in portul kingston. printre soldatii englezi erau cativa jucatori de ban...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Origiena hocheiului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Origiena hocheiului, Origiena hocheiului

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Origiena Hocheiului