Referate Scoala

Analiza Electrografica

Referate Scoala

Analiza Electrografica

Adaugat la data : 25.10.2010
Nume referat: Analiza electrografica
Categorie: Diverse
Uploader: Laur
Accesari: 544
Marime: 38 Kb
Descarca Descarca

Preview Analiza Electrografica

Una din metodele semimicroanalizei calitative, este analiza electrografică, denumită şi metoda amprentelor care constă în trecerea componentelor aliajelor sau minereurilor pe o hârtie de filtru, sub formă de ioni, prin dizolvare anodică.
Hârtia de filtru se îmbină în prealabil cu reactivul specific pentru fiecare ion şi în urma dizolvării anodice apar pe ea pete colorate caracteristic. În funcţie de intensitatea coloranţilor, se poate aprecia cu aproximaţie, conţinutul elementelor respective în proba de analizat.
Avantajele analizei prin metoda electrografică:
- timpul scurt pentru efectuarea analizei;
- proba de analizat nu se distruge;
se pun în evidenţă: fisurile, porii şi diferitele incluziuni ale probei de analizat
...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Analiza electrografica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Diverse, Referat Analiza electrografica, Analiza electrografica

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Analiza Electrografica