Referate Scoala

Anatomia Aparatului Genital Feminin

Referate Scoala

Anatomia Aparatului Genital Feminin

Adaugat la data : 11.09.2010
Nume referat: Anatomia aparatului genital feminin
Categorie: Biologie
Uploader: Razvan
Accesari: 601
Marime: 323.5 Kb
Descarca Descarca

Preview Anatomia Aparatului Genital Feminin

Cap i
notiuni de anatomie si fiziologie a aparatului
genital feminin
anatomia aparatului genital feminin
reproducerea este o caracteristica fundamentala a oricarei fiinte si se realizeaza prin participarea a doua organisme de sex diferit. ea este rezultatul fecundarii gametului feminin ovul de catre gametul masculin spermatozoid. oul rezultat se grefeaza in cavitatea uterina, unde continua sa creasca si sa se dezvolte pana ce fatul devenit viabil este expulzat din uter prin actul nasterii.
diferentierea sexuala este prezenta inca din momentul fecundarii oului, dfar diferentierea intersexuala somatopsihica are loc lent in timpul copilariei si se realizeaza dupa pubertate ca urmare a activitatilor gonadelor. in copilarie, hormonii sexuali secretati in cantitati reduse contribuie, impreuna cu ceilalti hormoni, la cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului, iar dupa pubertate, acesti hormoni secretati in cantitati crescute la femei cu anumite caracteristici ciclice, intretin functia sexuala.
organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este extrem de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti ovule si spermatozoizi cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.
aparatul genital feminin este format diintr-o parte externa - vulva - si un grup de organe interne localizate in pelvis vaginul, uterul, trompele faloppe salpinge si ovarele.
glandele mamare constituie anexe ale aparatului genital.
evolutia si starea morfologica a organelor genitale sunt in strinsa interdependenta cu starea hormonala, diferita in fiecare din perioadele de dezvoltare.
vulva reprezinta deschiderea in afara organelor genitale .
este constituita din - muntele lui venus
labiile mari
labiile mici
clitorisul <...


Info: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul "Anatomia aparatului genital feminin". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download. In cazul in care intampini probleme la descarcare te rugam sa ne anunti
Taguri: Referate Biologie, Referat Anatomia aparatului genital feminin, Anatomia aparatului genital feminin

Referat12.com Este locul perfect de unde iti poti strange informatii pentru un referat, proiect sau o documentare intr-un anumit domeniu. Referate din toate domeniile pentru gimnaziu, liceu si facultate, clasate pe categorii.
Catalog: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z / Alfabet-cautari: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright © 2010 - 2019 Referat12.com
Anatomia Aparatului Genital Feminin